Home
 

Foto albums

30 Mai 2013
 

Volg ons op Facebook!

Vanaf nu wordt deze pagina niet meer voorzien van nieuwe teksten en beelden. Op Facebook zijn we beter/sneller te volgen. Korte berichtjes en beelden die we zelf plaatsen en berichten van gasten. Kijk dus ook op Facebook bij Logis Coquelicot. Deze foto is van 25 mei! Fietsen over de Pas de Peyrol is nu op 30 mei nog steeds niet mogelijk.
27 Avril 2013
 

Lente? Winter?

Vandaag is Willem jarig, over 3 dagen Bea en over 5 dagen Franck. Allemaal leuke vooruitzichten en toffe feestjes. Het seizoen gaat nu ook echt beginnen. Vanaf half april al weer aardig wat gasten ontvangen, maar vanaf 29 april zitten we weer eens helemaal vol! En de vooruitzichten voor het seizoen zijn goed. We hebben er weer zin an! Afgelopen week hadden we drie leuke meiden als gast en een man alleen die na een paar dagen bij ons nog lekker een paar weken doorgaat naar Zuid Frankrijk en Spanje. Voor ons weer een lekker begin met fijne gasten! Zaten we 2 dagen geleden nog lekker buiten op het terras te dineren en van een prachtige zonsondergang te genieten, zijn de gasten tijdens hun mooie wandelingen gewoon verbrand, nu sneeuwt het de hele dag! We hebben gisteren wel een nieuwe houtkachel laten installeren. Natuurlijk gelijk 'proefgedraaid' en van de warmte genoten. Zet ik op Facebook voor de lol een foto van de brandende kachel met de tekst "laat de winter maar beginnen..." en ja hoor: Het is winter!? Alle plantjes weer naar binnen en een beetje vervreemd de hele dag naar buiten kijken. Maar de lente komt er (weer) aan. We kijken er naar uit.
18 Février 2013
 

Nog steeds winter

TOPdagen! WeerOnline gaf deze week zelf regelmatig een 10! We hebben zeker een week met volop zon, overdag net iets boven 0 en 's nachts een graad of 5 vorst. Perfect voor de sneeuw. We profiteren er volop van. Gaan elke dag op pad en maken mooie raquette-tochten. Komen bijna niemand tegen. We lopen in weidse landschappen. Half uurtje rijden en we zitten lekker hoog, volop sneeuw. Eind januari zijn we nog een week naar de Alpen geweest. Ook mooi, maar hier is het toch meer rust/ruimte/stilte. Terwijl wij lekker ontspannen lopen de reserveringen weer lekker binnen voor komend seizoen. Daar hebben we toch ook al weer zin in. Maar voorlopig 'wintersporten' we er nog even vrolijk op door. Het komend weekend en de dagen erna wordt er weer sneeuw voorspeld en daarna weer zon!
22 Janvier 2013
 

Winter

Vandaag even uit de winterslaap ontwaakt. Onze jongste zoon is jarig, dus een uitgebreid Skypegesprek gevoerd. Nu ook maar de tijd nemen om even een stukje te schrijven in het dagboek en die te voorzien van wat toepasselijke sfeerfoto's van de winterse omgeving. We genieten volop! Bij slecht weer lekker in het hol verder met de winterslaap, bij mooi weer er op uit. Wandelen met de honden, fotograferen, raquetten, langlaufen en natuurlijk skien. Het is een enorme luxe dat we dit allemaal alleen maar doen met mooi weer. We zijn niet afhankelijk van vakanties en weekenden. De boekingen voor het seizoen 2013 lopen al weer gestaag binnen. Het gaat alweer een beetje kriebelen. We proberen wat nieuwe gerechten uit, zetten nieuwe wandelingen en fietsroutes uit. In december zijn we 2 weken naar Nederland geweest. Rond de jaarwisseling hadden we een huis vol met gasten, dus 2e Kerstdag reden we weer terug naar Frankrijk. Nu dus weer erg rustig, maar we genieten. Op Facebook is ook een Logis Coquelicot pagina. Voeg ons toe als vriend en je kunt regelmatig kleine meldingen en foto's bekijken. Op naar het nieuwe seizoen! Half maart zal het ergens wel beginnen. Tot die tijd dus nog even winterslapen. Zalig!
7 Novembre 2012
 

Sneeuwpret

27 oktober is de eerste sneeuw gevallen.VEEL! 's ochtends met de auto berg af naar de bakker, maar mooi niet meer de berg opkomen. Auto laten staan en met croissantjes en baquettes voor het ontbijt van de gasten lopend terug. Deze week zijn 2 van onze kinderen er met hun partners. Nog een paar gasten en na 11 november staan er voorlopig geen reserveringen meer. Tijd om met de kids te genieten van de sneeuw! Prachtig mooi weer en de eerste sporen van langlaufers alweer gezien op Col de Serre. Verder kleine klusjes doen (luiken lakken) en de tuin winterklaar maken. Kortom:Het wordt genieten de komende weken/maanden. Rustig aan! Voor het volgend seizoen zijn de eerste boekingen al weer binnen. We weten zeker dat we in maart 2013 zeker weer met goede zin een druk seizoen tegemoet gaan.
6 Octobre 2012
 

Nazomeren!

Storm en regen in Nederland? Hier is het al een lange periode prima weer. Er zijn nog nauwelijks herfstkleuren. Het is een uitstekende nazomer. Zon, windstil, blauwe lucht, ruim 20 graden. We hebben het nu iets rustiger en trekken er met vrienden uit Soest geregeld op uit. We lopen in de bergen en komen nauwelijks andere mensen tegen. Het is puur genieten! We bereiden al weer nieuwe, spectaculaire wandelingen voor voor het seizoen 2013. De map met wandelingen dreigt een compleet boek te worden. De komende weken zien er dus veelbelovend uit. Nog een paar weken gasten over de vloer en familie! Ook daar kijken we naar uit. En nu eerst de tuin herfstklaar maken (na eerst een espresso in het zonnetje).
28 Septembre 2012
 

1e dag zonder gasten

De 1e dag zonder gasten. Dat wil zeggen: 's ochtends geen ontbijt klaarmaken, geen kamers schoonmaken en 's avonds geen diner klaarmaken. Kortom een dag zonder mensen in huis. We hebben er maar liefst 2 achter elkaar! (daarna tot 31 oktober gewoon weer een aantal kamers bezet en eind oktober weer een week helemaal vol!). Wat gaan we doen? Hier een korte samenvatting: 09.05 wakker worden en een espresso op bed. 10.00 ontbijtje en onze kat Ifo op een afgelegen plekje gevonden. Zwaar toegetakeld. Gevochten met een vos, een das? In ieder geval heeft ie ergens met zijn kop tussen gezeten. Een hoopje ellende. Naar de dierenarts gebracht. Kunnen hem rond 19.00 ophalen. 11.00 uur. Het is zo'n mooie nazomerdag, we gaan eerst het rondje Breche de Roland lopen. Ka~To, ons kleine schoothondje, gaat voor het eerst mee op een bergwandeling! Het is onwaarschijnlijk mooi. Helder, windstil, zon, goed temperatuur, rustig,.... El~Za en Ka~To zijn door het dolle! Wij eigenlijk ook. Ka~To doet het super. Allen de klauterpartij omhoog in de Breche lukt niet omdat hij de sprongen niet kan maken. Dus in de tas en bij Carin op de rug! 14.00 uur: Einde wandeling en over de Pas de Peyrol naar Mandailles naar ons favoriete terras. Wit wijntje en biertje. Moet kunnen toch? 15.00 uur: In Aurillac even naar de Geant Casino. Alleen een broodrooster gekocht. Daarna naar de Decathlon wat kleding aangeschaft. 17.30 Ifo opgehaald. Ziet er niet uit, maar het gaat goed komen gelukkig. 18.00 uur: Fles witte wijn open en op het terras van de zonsondergang genieten. 20.00 uur: Onwijs groot bord patat met mayonaise! En naar DWDD kijken. Buiten is het mooier dan al die herhalingen bij Matthijs! Kijk maar naar de foto! De mooiste zonsondergang! Onwijs. 21.00 uur: Werk op de computer dit dagboek bij. Straks fles rood en een film kijken. En morgen weer laat op!
22 Septembre 2012
 

Nieuwe website

Het is nog steeds heel druk. T/m 23 september zijn we vol (geweest). En tot 31 oktober hebben we nog altijd wel gasten over de vloer. Een goed seizoen kunnen we dus nu al stellen! Ondanks deze drukte is er de afgelopen week toch hard gewerkt aan een nieuwe website. We hadden de 1e versie alweer 4 (!) jaar. Alhoewel gasten het nog steeds prima vonden, word je het zelf na honderden (duizenden) keren bekijken/bewerken wel een beetje zat. Nu is ie weer fris, 'blond', open en modern. En veel nieuwe beelden natuurlijk. Momenteel een vriendengroep in huis. Een hele week alle kamers en elke avond diner. Leuke groep Fransen, gezellig, enthousiast en lekker voor de omzet! 's avonds is het om 20.30 al donker. Zitten we net aan tafel. Natuurlijk de haard al weer gezellig aan tijdens het aperitief en diner. Zojuist heeft de boer 4 kuub hout gebracht. Moeten we voorlopig mee vooruit kunnen. Ik ook :-) Vanaf de parkeerplaats met de kruiwagen ca. 80 m. naar de houtopslag, stapelen, terug, en weer heen en weer, en weer ....... Hoeveel keer gaat dat worden? Ik begin straks maar. Verder in oktober nog bezoek van vrienden uit Soest, later ook nog familie en op 4 november 2 van onze kinderen met partner. Daarna zelf een paar dagen weg naar Zuid-Frankrijk en in december ook weer even naar Nederland. Onze rust en vakantie gaan er dus aankomen. We kijken er naar uit! Ook overigens weer naar volgend seizoen waarvoor de 1e reservering alweer binnen is.
27 Juillet 2012
 

Col du Coquelicot

Col du Coquelicot is een beklimming van 1 km met een stijgingspercentage tussen de 6 en 11%. Gasten met een racefiets en ATB kunnen een tijd neerzetten en zo een plaats op de ranglijst 2012 te krijgen. Snelste tijd tot nu toe is 3 minuut en 38 seconden. Deze tijd id neergezet door onze gast Marieke Dijkstra. Gastheer Franck is best of the rest. Dus wie nog vakantie komt vieren en de racefiets bij zich heeft, weet wat hem/haar te wachten staat. Het is momenteel prachtig weer. Warm en strakblauw. De mooiste wandelingen loop je nu in de bergen, waar je adembenemende uitzichten hebt. Het is overigens wel opletten geblazen. De foto met de helicopter heeft een van onze gasten gemaakt tijdens zijn passage van de Breche de Roland. T/m zaterdag 22 september zitten we zo goed als vol. Hier en daar nog een kamer voor een paar nachten, 1 kamer voor nog 10 dagen. Onze zoon Robin heeft de afgelopen 2 weken prima geholpen! Gezellig en fijn dat hij er was. We gaan weer de keuken in! Lekker eten met de hele groep op het terras en genieten van een mooie zonsondergang. Blader maar door de foto's.Even een sfeerimpressie van de afgelopen weken.
25 Juin 2012
 

Voorjaar voorbij, zomer begint!

Het is eind juni. 2 prima voorjaarsmaanden gehad. Wel wisselend weer. Van extreem droog tot flink wat regen.Van fris en kil tot snikheet. Kortom: het is vrij stabiel onstabiel weer dit jaar. Maar de zomer gaat 1 juli beginnen dus het gaat vast de stabiele kant op. We hebben overigens al heelveel avonden buiten gegeten en van de mooiste zonsondergangen genoten. We hebben alweer heel veel leuke en gezellige gasten over de vloer gehad. Mensen die zich hier ook direct thuisvoelen. Wij ervaren dat ook als zeer prettig. Hier doen we het allemaal voor! Onze honden en kat krijgen heel veel aandacht en maken daar vaak ook dankbaar gebruik van en laten zich door iedereen lekker aanhalen. Er is een nieuwe terrasvlonder klaar waar het heerlijk toeven is. Ook van de nieuwe veranda wordt dagelijks gebruik gemaakt. We houden de lezers deze zomer met korte berichtjes en wat foto's wel verder op de hoogte.
10 Juin 2012
 

Coquelicot's

In de Cantal en zeker op deze hoogte (ca. 950) kom je eigenlijk geen klaprozen (Coquelicot's) tegen. Maar ............... Op ons eigen terras, tussen het grind, hebben we nu volop klaprozen! We zijn er werkelijk verguld mee. Met name Carin. We hebben een stuk van het grindterras afgezet. Verboden te lopen! Zelfs buiten dit stukje speciale klaproosgrond verschijen her en der klaprozen. Carin verdient het blijkbaar. Verder is het vlonderteras klaar. Met 2 mooie stoelen een prima plek om weg te dommelen, een boek te lezen, een glas wijn te drinken of een goed/leuk gesprek te hebben. Het was/is/blijft druk. Met gezellige gasten.
20 Mai 2012
 

Gezellige drukte!

Maand mei is qua gasten een heel goede maand. Heel veel overnachtigingen en mee-eters. Begin mei geheel vol, de laatste dagen meer dan vol (meerdere mensen op een kamer en zelfs op de strijkkamer). Ook 2 van onze kinderen zijn geweest voor onze trouwdag. Ook nog wat klussen uitgevoerd (bedankt Frans!). Het weer zit wel tegen. Maar dat geldt eigenlijk voor heel Frankrijk. Is geen troost, maar velen zitten in het zelfde schuitje. Voor wandelaars is dat iets minder vervelend. Voor motorrijders (een groep van 11 uit Parijs) en mensen met een open oldtimer (1934) is het minder. Maar het is enorm gezellig en iedereen vermaakt zich toch prima. Het is een leuk gezicht dat Nederlanders met een oldtimer en Fransen met hypermoderne motoren elkaar toch prima verstaan. We hebben er ook een nieuwe huisgenoot bij. Ka~To. Een 'hond' van 3,5 kilo. Maatje voor onze hond El~Za en kat Ifo. Het gaat allemaal prima. Ook nieuw is de septictank. 8000 liter. Lijkt een klein tuinhuis dat ingegraven is. Hele toestand, maar het is weer achter de rug. En nu wachten op het mooie zomerweer!
21 Avril 2012
 

Seizoen is begonnen!

Het is 21 april. Koud, wind regen en natte sneeuw. Na Pasen is het weer niet best geweest. De eerste gasten voor het zomerseizoen hebben we deze maand al weer ontvangen. Gisteren, vrijdag 20 april, zijn ze gaan wandelen. Met de door ons aan hen uitgeleende raquettes! Op Col de Serre maar liefst 49 cm. sneeuw. Kortom: ipv voorjaarswandelen eigenlijk een wintersportvakantie. Onverwacht, verrassend en spannend! Maar de lente komt er echt aan. Na een lekkere winter met veel sneeuw, veel zon en blauwe luchten, maar ook strenge vorst volgde een onwaarschijnlijk mooie maand maart. De gasten die we tijdens die periode ontvingen hebben over het algemeen kunnen genieten van het weer en dus ook de Cantal. Wij zelf zijn nog een paar dagen naar de Atlantische Oceaan geweest. Het toerisme moet ook daar nog op gang komen. Onwaarschijnlijk grote stranden met praktisch geen mensen! en dat met een strak blauwe lucht en ruim 20 graden. In de restaurants zaten we vaak alleen te eten. We zijn ook nog even langs ons oude huis in de Haute Vienne gereden. Hebben we 10 jaar heel, heel veel vakanties doorgebracht. Daar is eigenlijk ons FrankrijkAvontuur begonnen. Leuk om daar weer eens een kijkje genomen te hebben. Vanaf volgende week wordt het echt druk. Spannend weer en we hebben er zin in. Er zijn veel nieuwe wandelroutes uitgezet. De veranda die in het najaar is gebouwd staat er mooi gelakt bij. Is een prima plek om van de namiddag- en avondzon te genieten. En we hebben nog meer klusprojecten opgepakt en afgerond. O.a. veel schilderwerk. In de week van 30 april worden voorlopig de laatste klussen opgepakt en hopelijk afgerond.
12 Février 2012
 

Winter in de Cantal

Nog een paar dagen echt winter, 14 en 15 februari nog wat sneeuw en daarna komt er een serieuze dooiaanval. We hebben prachtige weken gehad. Erg koud, maar volop blauwe luchten en dus heel veel zon. We hebben weer lekker 'gewintersport' afgelopen week. Ook veel bijzondere dingen gezien. Mooie vogels op het balkon op 1 meter afstand; de waterval van Sartre helemaal bevroren (kijk op de foto rechtsboven, daar staat Carin); skipistes en -liften zonder mensen (ja, allťťn Franck), uren wandelen en op de sneeuwschoenen en geen mens tegenkomen, ..... Maar we gaan al langzaam richting het voorjaar. Er staan al weer de nodige reserveringen in de agenda. Nog een weekje lekker rustig aan en we gaan ons dan weer opmaken voor het seizoen!
3 Février 2012
 

KOUD!

In Nederland schijnt het ook fris te zijn. We volgen uiteraard altijd altijd nog het journaal. Hopelijk kunnen de schaatsen uit het vet. Hier is het ook echt winter. We kunnen maar net de berg op naar ons huis. Spekglad! Je moet echt beheerst de beklimming met de auto nemen. Vooral de haarspeldbocht vraagt de nodige concentratie. Carin is vanmorgen maar lopend naar het dorp gegaan. Donderdag 2 februari een langlauf tochtje (ski de fond) gemaakt, vandaag is Franck naar Super Besse geweest om te skiŽn. Het was daar super koud. -17, maar met de onwaarschijnlijke harde wind was de windchill maar liefst -34 graden. Hoop dat volgende week er minder wind is, nu was het eigenlijk niet te doen. Dan de pistes in Super Lioran maar weer eens gaan verkennen. Maar eerst nog een leuke tocht op de langlaufski's! Kortom: Wij komen de winter wel door. Over 2 weken de eerste gasten voor dit seizoen voor een langer verblijf welkom heten en onze oudste zoon komt met vriendin.
23 Décembre 2011
 

1e winter(sport)dag 2011

Begin van de week 3 heerlijke sneeuwdagen gehad! Er lag behoorlijk wat en de wandelingen 's middags waren een feest. De 3e dag zelf met een zonnetje! We hebben er lang op moeten wachten. En het is nu bijna ook afgelopen helaas. De komende periode is er volop zon, maar de temperaturen stijgen naar waarden waar de sneeuw wel weg :-) mee weet. Dus vandaag maar snel naar Col de Serre. Zon, sneeuw en warm. 10 graden, in de zon zelfs 17. Hoe gek kan het worden. Langlaufpistes open, maar de skies thuis laten liggen. Sneeuw zacht waar je lekker diep in wegzakt, maar de raquettes in de auto laten liggen. Ging dus niet helemaal volgens plan deze dag, maar we hebben genoten! Thuis gekomen op de veranda in de zon aan een lekker glas witte wijn. Ook de komende week zien we onszelf en de gasten wel lekker buiten lunchen!
1 Décembre 2011
 

Nieuwe wandelingen

Het wordt wellicht eentonig, maar het blijft mooi weer. Zon, goede temperaturen, buiten lunchen (vandaag picknicken). Een mooi moment om voor 2012 nieuwe wandelingen uit te zetten. We hebben een mooi boek waar gasten routes uit kunnen 'bestellen' (kopie kaart, beschrijving) die bij het ontbijt voor hen klaar ligt, maar er zijn alweer gasten die voor een 2e en zelfs 3e keer terugkomen. Ook voor hen willen we telkens weer wat nieuws bieden. Zo ook natuurlijk voor fietsers (race en atb). Vandaag dus een mooie nieuwe wandeling uitgezet. Omdat deze route constant op hoogte ligt (1100 meter en hoger) zijn er werkelijk waanzinnige vergezichten. Bekijk de foto's en proef de sfeer!
27 Novembre 2011
 

Winter of lente?

27 november: Volop zon, hoge temperaturen, geen nachtvorst, lopen met de hond zonder jas of trui, lunch buiten op de veranda, lakken en schilderen, rododendron in de knoppen, klaprozen komen weer uit!, racefiets weer uit het vet gehaald, .............. en dat is al weken aan de gang! Wanneer wordt het winter? Skies, langlaufskies, raqquetten stonden al klaar. Maar weer opbergen? We wachten geduldig af en vermaken ons ondertussen prima. De eerste serie boekingen voor volgend seizoen zijn al weer binnen.
26 Octobre 2011
 

Herfst

Het seizoen zit er weer bijna op. Deze week (23-30 oktober) echter zijn we net als voorgaande weken nog praktisch vol geboekt. De eerste aanvragen voor 2012 zijn overigens ook al weer binnen. Het is al weken en weken goed najaarsweer. Veel zon, lekkere temperaturen en 's middag vaak buiten lunchen. Onze gasten genieten volop. Luierend in de middagzon is het goed toeven na een inspannende (berg)wandeling. Het is een goed seizoen geweest. Veel wandelaars en fietsers. Allemaal aangenaam verrast over de regio en de stilte op de paden en de wegen. Afgelopen week met een paar familieleden een prachtige veranda onder het balkon gemaakt. 7 Dagen hard werken en het resultaat mag er zijn! Gelukkig ook nog wat tijd gemaakt voor ontspanning. Uitgebreid lunchen op het terras in de zon en natuurlijk de Puy Mary beklimmen. Een 'must' voor iedereen die een bezoek aan onze chambres d'hŰtes brengt. Onze kinderen zijn dit jaar ook allemaal een paar keer op bezoek geweest en wij ook een paar keer in Nederland. We zien elkaar dus geregeld en spreken elkaar vaak via Skype. Wij gaan ons nu klaarmaken voor de winter. Tuinmeubels opbergen, tuin winterklaar maken, etc. Vorig jaar waren we half november al ingesneeuwd. We zijn benieuwd wat de winter dit jaar voor ons in petto heeft. Wij gaan het in ieder geval rustig aan doen. Eigenlijk gaan wij een 'winterslaap' houden. Als het strak blauw is en er ligt sneeuw, gaan we natuurlijk langlaufen en sneeuwschoen wandelen. Franck ook skiŽn in Super Besse en Super Lioran. Is het weer slecht, dan uitslapen tot ..... en wat kleine (onderhouds)klusjes. Lezen, films kijken, .......... Wij komen de winter prima door!
19 Juillet 2011
 

4 Dagen Tour de France in de Auvergne

In de 2e week van juli was de Tour de France 4 dagen in de Auvergne. Speciaal daarom hebben we ons huis vol gehad met wielerliefhebbers. Uit BelgiŽ, Nederland en een groep uit Engeland. Een leuke sfeer met allemaal mensen met de zelfde passie. Overdag op pad en op diverse plaatsen kijken, eind van de middag de finish op TV bekijken en 's avonds gezellig samen naar de Belgische en Nederlands avondprogramma's kijken. Onze Nederlandse bikkel Jhonny Hoogeland hebben we nog kunnen zien in het voorste groepje bij de beklimming van de Pas de Peyrol (Puy Mary). Iets later gebeurde de bij de afdaling de diverse valpartijen. Gelukkig waren we daar niet bij. We blijven het lekker druk houden. Constant een vol huis. Het is jammer dat we heel veel reserveringen niet kunnen aannemen. We hebben zelfs mensen op de camping laten overnachten. Ontbijt, lunchpakket en diner gebruikten ze wel bij ons. Misschien moeten we zelf ook maar een camping beginnen? Op naar de 2e helft van het seizoen!
4 Juillet 2011
 

Tour de France

Het is druk! 13 september hebben we de 1e dag zonder gasten aan tafel. Tot die tijd hebben we dus de handen vol. Veel hulp van familie (koken, klussen) en kinderen (afwassen!). Voor de Tour de France plannen we wel wat tijd. Ze zijn een paar dagen in de Auvergne. Naar Issoire, Col de Serre (Puy Mary) en Super Lioran gaan we zeker heen. De afgelopen week een leuke en fanatieke club Belgische wielrenners over de vloer. Gezellig en een fijne sfeer. Dagelijks na hun zware tochten (delen van Tour etappes) samen op het terras napraten en lekker eten. Helemaal top! De komende dagen een club Engelse fietsers die de Tour letterlijk vooruit rijden. Verder heel veel wandelaars die genieten van de mooie routes en zich verbazen over de ruimte en de rust. Ook zij komen op hun lange wandelingen zelden anderen tegen. Op de bijgaande foto's enkele van onze Belgisch fietsers. In de loop van de volgende week komen er in het dagboek en de fotogalerij ook wat foto's van de Tour. Salut!
15 Mai 2011
 

Kop is er af!

Hebben we dit jaar in de maanden januari t/m maart toch de nodige aanloop gehad (allemaal Fransen), is nu eindelijk eind april het seizoen echt begonnen. 2 weken vol en daarna ook nog een week de drie kinderen op bezoek. En een zwager (die heel veel geklust heeft en goed kan fotograferen) en een vriend van onze dochter. Kortom, we zijn vol in de running. De komende maanden zijn al lekker bezet, maar er komt in de maanden juni en augustus zeker nog het nodige bij. De 1e week van mei hadden we heel veel wandelaars via SNP Natuurreizen. Leuk om zo'n club gelijkgestemden bij elkaar te zien. Supergezellig en veel tevreden gezichten. Het weer zat gelukkig ook goed mee dus er zijn heel veel kilometers afgelegd. Inmiddels is de kitchenette met gastentoilet zo goed als klaar. Gasten kunnen hun 'natje en droogje' nu zelf pakken. Verder zijn er 2 toiletten op kamers gerenoveerd en nog een badkamer. Na 6 weken amper regen groeit en bloeit het om het huis nu tegen de klippen op. Wat 2 regendagen niet teweeg kunnen brengen! Ook daar weer werk genoeg aan de winkel. De eerste fietsers gaan ook al weer hun opwachting maken. We hopen dat ze flink getraind hebben :). We hebben trouwens ook een kudde schapen in de tuin staan. Van een bevriende boer die voor die beestjes in deze droge periode ook telkens op zoek is naar grasland. Er worden ook lammetjes geboren! En ze breken regelmatig door de omheining waarna we eerst alle bloemen in veiligheid moeten brengen! Ook eekhoorns lusten plantjes. Met name afrikaantjes. Ze zitten op onze zolder en klauteren af en aan langs de muur omhoog en omlaag. Leuk gezicht, maar we hebben ze er liever niet. Hoe gaan we dat aanpakken?
3 Avril 2011
 

Seizoen begint!

Het is al weer april. De lente is eigenlijk al in januari begonnen!. In november en begin december was het echt winter, na half december is er van winter geen sprake meer geweest. Vreemd. De eerste 3 maanden van 2011 hebben we toch de nodige gasten gehad. Dat we 4 klinieken in de omgeving hebben, een melk- en kaasfabriek is met name in deze periode wel lekker. Levert de nodige kamer verhuur op. Maar ook de echte vakantiegangers hebben zich al weer gemeld. In april gaat het lekker lopen en de maanden daarna zien er prima uit. We hebben er zin in! Afgelopen maanden is er hard gewerkt. Renovaties, schilderen en andere klusjes. Erg leuk was en is het om zelf wandelroutes uit te zetten. We zijn beide dol op wandelen. Natuurlijk met El~Za. We hebben het eerder gezegd: We kunnen zo maar uren en uren wandelen zonder een andere wandelaar tegen te komen. Rust, natuur, ruimte, ........ Prachtig. Op het fotoalbum weer even een korte impressie in beeld. De 2e week van mei hebben we onze 3 kinderen op bezoek. Misschien nemen we die week wel geen gasten?! We kijken er naar uit. Net zoals ook naar het seizoen. Vanaf 1 april prachtig weer en het ziet er ook voor de komende week erg goed uit. De tuin in! Is ook leuk werk.
1 Février 2011
 

Wandeling Col de Serre

Het weer blijft mooi! Een gast ging vanmorgen om half 10 een wandeling maken. Dichte mist. Waar had hij zin in dachten we. Komt ie terug is hij met de auto even verderop wat hoger gaan kijken. Wij zitten op zo'n 950 meter, hij ging naar ca. 1200 meter. Zat hij boven de mist/wolken! In de zon. Je raad het al: Wij natuurlijk ook begin van de middag op pad! Mooi, mooi! En het allermooiste waren de bevroren watervallen die we hebben gezien. Voor het eerst sinds we hier wonen. Imposant, wonderbaarlijk en een heel speciaal gezicht. Het wordt wellicht eentonig om te vertellen, maar we zijn op onze wandeling geen mens tegengekomen. Afgelopen zondag, 30 januari, ook de bergen in geweest in in die wandeling van 4 uur zijn we een groepje van 3 wandelaars tegengekomen. Maar om dan te zeggen dat het druk was onderweg. Nee niet echt! In de loop van de 1e week van februari zijn de voorspellingen zon en 12(!) graden. Skies en raquetten dus in het vet en kwasten, verf, ladder, etc. weer uit de schuur halen.
16 Janvier 2011
 

Lente?

Komen we 14 januari terug uit Nederland om het nieuwe seizoen voor te bereiden is het al Lente! We hadden toch echt eerst gepland om nog een paar weken te raquetten, te skiŽn en te langlaufen. We zijn benieuwd of dat er dit winterseizoen nog van gaat komen. Vandaag (16 januari) bijvoorbeeld een lange wandeling gemaakt. Meer dan 500 meter hoogte verschil (tot boven de 1500 meter gekomen). Onbewolkt dus volop zon en 15(!) graden. Wandelen in de bergen zonder jas midden in de winter. Gekker kan het niet. En de komende dagen blijft het zo. Dus we genieten ook zonder sneeuw in de winter volop van de vroege lente. Vanmorgen ook de ATB maar weer uit het vet gehaald. Ik begin maar weer met 's ochtends het dagelijkse rondje van 5 km met de hond. Die heeft de lente ook al weer in haar kop. Op onze wandeling vanmiddag (Rondje Le Claux-Col de Serre-Le CLaux) was het overigens niet druk. 4 uur wandelen en 2 mensen (en een hond) tegengekomen. Dat is nu het grote pluspunt van de Cantal! Ruimte, Rust, Stilte, Natuur! Als de winter alsnog toeslaat melden we dat gelijk in dit dagboek natuurlijk.
29 Décembre 2010
 

Winter in de Cantal

Vanaf 2e Kerstdag toch nog onverwachts de nodige gasten over de vloer. Maar liefst 3 kamers bezet. Het weer is grillig, in die zin dat het de ene keer goed vriest (-12) en de andere dag weer 8 graden boven nul is. Dit brengt wel onverwachte gebeurtenissen met zich mee. 2 auto's van de weg door plotseling opvriezen (de weg naar ons toe is gemiddeld 9%, met stukken van 16%), uitglijden op de trap en mijn pols gekneusd. Maar het mooiste is toch dat 2 van onze Franse gasten op een van hun wandelingen in de buurt van de Puy Mary spectaculaire ijsbeklimmingen hebben gezien! Ga via het menu naar "wat te doen" en vervolgens klik je op "winter". Scroll naar onderen en via een link in dat tekstje krijg je een YouTube filmpje te zien dat Jean Michel heeft gemaakt en ingesproken in het Engels (waarom weet ik ook niet, maar het klinkt grappig). Ook heeft hij ons huis gefilmd. Hij was onder de indruk van alle klaprozen! Jean Michel (en Sue) bedankt! Wij wandelen zelf uiteraard ook. Elke dag! Ook van een mooie wandeling in de buurt een paar mooie plaatjes van een spoorviaduct. Op naar de Jaarwisseling en het nieuwe seizoen.
17 Décembre 2010
 

Beste wensen!

En weer zitten we volop in de sneeuw! En het is bar koud. Ook op de meeste plekken in huis. Afgelopen week 4 nachten een kamer verhuurd. Die wordt natuurlijk wel lekker warm gestookt. Maar de salon, eetzaal, de hallen en gangen ........ Verwarmen kost heel veel energie (dus geld). De gasten zijn de hele dag weg en maken geen gebruik van deze ruimtes. Het zijn mensen die controles uitvoeren bij de kaasfabriek. Komen van elders en moeten een aantal nachten overnachten. In de 2 plaatselijke hotels voelen ze zich niet prettig. Zo kwam de 1e bij ons. En enthousiast! Vertelt het weer door aan een collega en die staat dan ook weer voor de deur. Met deze werklui die voor de kaasfabriek werken en familie van patiŽnten van de nieuwe kliniek onderaan de berg, hebben we er voor 2011 in ieder geval 2 doelgroepen bij. Tussen de 2 koude periodes door was het een week erg 'warm'. Een dik pak sneeuw binnen 2 dagen helemaal weg!? We hebben zelfs buiten geluncht! Direct van de mogelijkheid gebruik gemaakt om onze op-/afrit te laten renoveren. Het is een 'oprijlaan' van zo'n 150 meter waar hier en daar de kuilen waren ingevallen. Ziet er allemaal weer netjes uit. Op naar de Feestdagen! Op 1 januari staan de eerste gasten van 2011 al weer op de stoep. Verder zijn er al diverse reserveringen binnen. Laatste week van juni bijvoorbeeld is nu al compleet vol. Kortom: We maken ons geen zorgen, ..... we maken plannen! Iedereen de Beste Wensen en een , gezond, goed en inspirerend 2011 toegewenst!
29 Novembre 2010
 

1e mooie winterdag

Vanmorgen begonnen met voorbereidingen om behangen. 2 banen oud behang eraf getrokken en Franck kreeg weer een ander idee. Gewoon stoppen met (beginnen met) werken en erop uit trekken! Mooi weer, veel sneeuw, .... Moet je dan binnen bezig zijn? We zijn hier immers ook om buiten het drukke seizoen volop te genieten. En dat hebben we dus ook gedaan. Mooie lange middagwandeling gemaakt. Brood en fruit mee en aan de wandel. Natuurlijk weer praktisch geen mens tegengekomen. Door het snelle besluit op pad te gaan, zijn we vergeten om onze raquettes (sneeuwschoenen) mee te nemen. Een deel van de geplande wandeling hebben we niet kunnen lopen omdat door de enorme sneeuwduinen er geen doorkomen aan was. Onze langlaufskies zouden overigens ook een uitkomst zijn geweest. Vanaf nu in ieder geval de raquettes maar standaard in de auto leggen (net als de sneeuwkettingen) als we in de nabije omgeving weer een nieuwe wandeling willen uitzetten. Het was weer een topmiddag. Terug thuis op het balkon in de zon eerst lekker hete chocolademelk gedronken en snel daarna maar een flesje wijn erbij. Net vakantie! Heel de wereld werkt en wij staan om 09.00 uur op, ontbijten op ons gemak, doen wat boodschapjes, de oprit sneeuwvrij maken en dan op pad! Vervelend kun je dat allemaal niet noemen. De aanvragen en reserveringen voor 2011 komen al weer binnen. Die voorbereidingen gaan gewoon lekker door. We hebben zelfs al een boeking staan op 1 januari! De komende dagen gaat het flink sneeuwen. Komen we eindelijk ook eens toe aan klusjes die liggen te wachten. We gaan in ieder geval maar door met het behangen. Daarna nog wat toiletten opknappen, buiten een veranda onder het balkon aanleggen, nog wat terrassen aanleggen, een uitvloeiveld voor de septictank, een deel van de abri ombouwen tot saunaruimte, nog veel meer schilder- en lakwerk, behangen, bijkeuken opknappen, ................... En nu maar hopen dat het deze winter niet al te vaak erg mooi weer is! (1 december gaat het skigebied van Super-Besse overigens open. Moeten we ook maar even heen zodra het zonnetje weer schijnt!). We houden jullie via dit dagboek wel op de hoogte!
8 Novembre 2010
 

Herfst! Einde seizoen

Het is 8 november als ik dit stukje schrijf in het dagboek. Het even 'stil' geweest op de website. Dat komt o.a. door de drukte, maar ook omdat ik nog de nodige reclameprojecten onder handen heb. Deels kan en doe ik dat vanuit Frankrijk, maar in de zomer/najaar ben ik toch 5x in Nederland om e.e.a. daar goed te begeleiden. Ik leid een echt dubbelleven. Nu is Carin is voor 2 weken in Nederland en ik ga de nodige zaken voor dit seizoen afronden en opstarten voor 2011. Ook de website aanpassen, te beginnen met dit afsluitende stukje over het eind van dit seizoen. Heb je ons digitale Magazine overigens al bekeken? Links in de navigatie kun je het vinden. Dit gemaakt door onze zoon Robin. De laatste bladeren vallen van de bomen. Toch was de 1e week van november qua kleurenpracht de mooiste week. Van het weer begrijp ik nog steeds niet veel. Kunnen we de ene dag nog buiten lunchen, de andere dag is het noodweer en koud. We hebben al 2x sneeuw gehad (7 november reed in tussen Besse en Egliseneuve in een ware sneeuwstorm waarbij de sneeuw ook op de weg bleef liggen). Ook de klaprozen zijn het spoor bijster! Ze bloeien!? Maar goed, de natuur blijft verbazen. We zitten wel op bijna 1000 meter hoogte en daar worden we in dit jaargetijde vaak ook visueel mee geconfronteerd. Ligt het dal nog in de wolken, wij kijken gewoon over het wolkendek heen en zitten in de zon. We hebben een fijn seizoen gedraaid. Zo'n 375 verschillende mensen over de vloer gehad die gemiddeld ruim 3 dagen bij ons verbleven. En het grootste deel schoof ook 's avonds bij ons aan tafel aan. Allemaal leuke, interessante, spontane en lieve mensen. Het valt op dat er eigenlijk nooit echt een moeilijk persoon bij ons over de vloer komt. We genieten enorm van de gezellige drukte. De maand oktober hebben we nog wel de nodige reserveringen gehad, maar ook familie en vrienden. Er is weer wat afgeklust! Van schilderwerk tot elektriciteit en van een badkamer tot kappen en zagen in het bos. Gezellig, maar voor ons ook makkelijk. Tussen de bedrijven door zijn Carin en ik nog een paar dagen naar Zuid-Franrijk en Spanje geweest. En ben ik met onze oudste zoon Boudewijn, die hier 2 weken is geweest, een mooie roadtrip gemaakt langs de Cote d'Azur en Italiaanse Bloemenriviera naar Rome. Dochter Manon is in September geweest en onze jongste zoon Robin is in de zomer 5 weken een prima hulp van ons geweest. We gaan ons voorbereiden op onze winterslaap! Weinig doen. Hooguit kleine klusjes. En als het mooi weer is lekker skiŽn in SuperBesse of SuperLioran. Maar ook langlaufen (Ski de Fond) en raquetten (sneeuwschoen wandelen). Kortom: Wij komen de winter wel door. Op naar het seizoen 2011. De eerste aanvragen en boekingen zijn al weer binnen.
18 Juillet 2010
 

Wandel- en fietsarrangementen

Wandel- en fietsarrangementen zijn dit voorjaar en de maand juli enorm in trek. We hebben aantrekkelijke routes voor zowel de gematigde als de doorgewinterde buitensporter uitgezet. We hebben er de nodige publiciteit aangegeven en er zijn diverse boekingen op binnengekomen. En zonder uitzondering zijn alle gasten zeer te spreken over de tochten in de prachtige Cantal. Vooral de combinatie van actief bezig zijn, de weldadige half-uur-massages van voeten of nek/schouders/rug, gebruik van de infraroodsauna en niet in de laatste plaats de 'actiefoto's' die gemaakt worden van de gasten is aantrekkelijk gebleken om een vakantie in Logis Coquelicot door te brengen. Hierbij een paar foto's van gasten die een dergelijk arrangement geboekt hebben.
7 Juillet 2010
 

Druk!

2 helft maart en april konden we rustig 'warmlopen' voor het seizoen in de 1e week van mei echt van start ging. De afgelopen 2 maanden constant mensen over de vloer. Geen dag zonder gasten! En de maand juli en eerste helft van augustus is ook goed bezet. En in de 2e helft van augustus en september/oktober hebben we zeker ook vertrouwen. Naast een enkele Schot, Amerikaan en Zwitsers hebben we ongeveer een gelijk percentage Fransen, Belgen en Nederlanders. Veel fietsers en wandelaars. Over een ding zijn ze het allemaal eens: rust en stilte! Ze zijn uren onderweg en komen weinig mensen en verkeer tegen. Vrijwel iedereen eet 's avonds mee. Soms zitten we met 14 mensen aan tafel! Het weer is vanaf de 2e helft van juni eindelijk een beetje stabiel. Daarvoor wisselvallig en fris. Maar dan maken wij het binnen bij de haard gewoon gezellig! Nu alleen maar zon en warm. Maar altijd een lekker briesje hier op hoogte in de Cantal. Ook perfect voor fietsers en wandelaars. Aan werkzaamheden aan en rond huis komen we eigenlijk in deze periode niet echt toe. Behalve het nodige tuinonderhoud. Wel hebben we hulp gehad van een ex-lerares die ontslag heeft genomen, alles heeft verkocht in Nederland en de wijde wereld gaat intrekken. Op weg naar Portugal heeft ze een week perfect schilderwerk afgeleverd! Bedankt Louise! Maar ook gasten helpen graag een handje mee. De eettafels waren volgens Kees iets te hoog. En als gepensioneerd meubelmaker heeft hij even op het blote oog 16 tafelpoten 1,5 cm ingekort. Bedankt Kees! En we hebben op de 2e verdieping 2 Veluxramen geplaatst. Op die verdieping is nu lekker veel licht. Schilderen van muren, deuren, ramen en kozijnen aan de buitenkant pakken we begin oktober maar weer op. Even als de plannen voor een nieuwe houten abri waar naar toe de sauna verplaatst gaat worden. Compleet met veranda, StorVat, douche, relax- en massageruimte en prachtig uitzicht op het dal. Daar gaan we fijne luxe arrangementen voor samenstellen in de wintermaanden. Maar eerst nog een paar maanden ZOMER!
8 Mai 2010
 

De Buitenkans

Fietsclub De Buitenkans uit Almere is weer vertrokken. Een week lang met 11 mensen bij ons op bezoek. Druk, maar supergezellig! Iedereen heeft zich echt thuis gevoeld. Naast de vele wandelingen (voor fietsen was het vaak geen lekker weer helaas) en een paar fietstochten was het samenzijn tijdens de lange ontbijten, de namiddag en 's avonds tijdens en na het eten ongedwongen en ontspannen. Goede gesprekken, kaarten bestuderen, GPS instructies, lezen, foto's bekijken en bewerken, muziek luisteren en muziek dvd's bekijken, ............ het liep allemaal als vanzelf. Als klap op de vuurpijl hebben we samen de col de Serre beklommen. Alle fietsers hebben de top gehaald. Veel sneeuw op een gedenkwaardige ochtend. De rest van de groep heeft een prachtige wandeling gemaakt. Voor de lunch heeft de groep ons uitgenodigd. Een mooi vriendschappelijk gebaar dat we enorm waarderen. Een mooie en fijne week om aan terug te denken. En Rob, bedankt voor je instructies t.a.v. het serveren, afruimen en 'kelneren/oberen'. Hebben we weer veel van opgestoken!
5 Mai 2010
 

Bevrijdingsdag?

BEVRIJDINGSDAG? Denken we na een heerlijke aprilmaand aan het voorjaar en de zomer en eindelijk BEVRIJD te zijn van de lange, koude winter met veel sneeuw, begint het te SNEEUWEN! En niet zo'n beetje ook. Begon op 5 mei in de middag met natte sneeuw, 's avonds en 's nachts ging dat over in sneeuw die bleef liggen. Een onwerkelijk gezicht als je wakker wordt en naar buiten kijkt of het 'fietsweer' zal zijn deze dag. Een grote groep gasten (Fietsclub uit Almere) heeft weinig kunnen fietsen door het slechte weer begin van de week en nu is hun kans echt wel verkeken. Maar lekkere winterwandelingen begin mei zijn ook niet verkeerd. Raar: vorige week met Belgische gasten een paar keer 's avonds buiten gegeten en nu volop in de sneeuw. We gaan er maar van uit dat het het weekeinde van 8/9 mei echt weer voorjaar gaat worden.
2 Avril 2010
 

Truite a la Carin!

De truite (forel) die onze gasten Jean-Claude en Bernard hadden gevangen en speciaal voor ons hadden meegebracht met het verzoek de volgende dag een heerlijke forel te serveren, was van uitzonderlijk formaat. Bijna 60 cm. en 2500 gram. Voorwaar geen klein visje. 's Avonds op internet/YouTube gezocht naar filmpjes over het schoonmaken van forel en aan de slag! Franck had er schik in! Eenmaal schoongemaakt in een zak in de ijskast en de volgende morgen een heerlijk recept opgezocht. Diezelfde avond hebben we een door Carin klaargemaakte forel gegeten. Iedereen enthousiast en we hebben er een topgerecht bij! Als dank namen Jean-Claude en Bernard de volgende dag nog een kleiner exemplaar mee. Schoongemaakt en in de diepvries. Die wordt voor onze eerste Nederlandse gasten dit seizoen. Lineke en Bram, verheug jullie er maar vast op!
29 Mars 2010
 

Peche a la mouche!

Wonen we toch al weer 1,5 jaar in Riom-es-Montagnes, hebben we nu een paar vissers te logeren. Vliegvissers wel te verstaan. Op 3 autominuten van ons huis is een vismeer. We lopen er echt dagelijks omheen en hadden niets met vissen/vissers. Maar dat is dus nu anders! "The river runs through it" de vliegvisfilm met Brad Pitt is dus eigenlijk in onze achtertuin. En deze mannen komen er speciaal voor uit Parijs! Ze willen niet in een houten keet aan het water, maar de luxe en comfort van onze Chambres d'hotes. Ze zijn enthousiast (ook omdat wij weer belangstellend en enthousiast zijn). Dat biedt dus nieuwe doelgroep perspectieven. We hebben tussen de middag hun lunch gebracht (eigen gemaakte quiche van Carin, baguette met kaas en ham, fruithapje, water, koffie....). We hebben weer gescoord. Ze gooien de gevangen forellen weer terug, maar deze week nemen ze er ook mee. Met het verzoek dat wij ze voor het diner gaan klaarmaken. Dat wordt een feest. Eerst een kookboek van Jamie er op na slaan. We gaan het beleven. Zelf lekker een wandeling gemaakt. El-Za heeft lekker gezwommen (Labrador!). Verder wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing van de badkamer van kamer 2 en is de parkeerplaats aangepakt. Ziet er nu opgeruimd en strak uit. Nieuwe dakgoten, planten gekocht en nu maken we ons op voor de eerste Nederlandse gasten van dit seizoen. Ze komen over 1,5 week. Andere nationaliteiten hebben we al gehad (frans, belgisch, spaans), maar het het ook wel leuk weer Nederlanders over de vloer te krijgen. We hebben ook weer nieuwe gerechten uitgeprobeerd, dus de mensen die vorig jaar zijn geweest en dit jaar weer geboekt hebben, krijgen weer nieuwe verrassingen op hun bord. Wordt vervolgd.
7 Mars 2010
 

Lente!?

De sneeuwklokjes komen overal weer te voorschijn. Aankondiging van de lente? Het is anders nog bar koud ('s nachts -10). Wel helder en zon, dus prima weer om buiten te zijn. Te wandelen, werken in de tuin (zagen/kappen/fikkie stoken, ...) en wellicht de komende weken ook nog een keer skiŽn, ski de fond of raquetten. Alleen als het mooi weer is! Wat een luxe om dat zelf te bepalen. De reserveringen voor het komend seizoen lopen alweer gestaag binnen. Eind maart de eerste gasten voor een week. Vissers. Die willen niet in een oude houten keet bij het meer, maar bij ons. Warm, gezellig, goed eten tussen de middag en 's avonds, een prima bed en goede sanitaire voorzieningen. We gaan ze in de watten leggen! Kunnen ze het doorvertellen aan al die andere (vlieg)vissers. Ze zullen wel met gevangen forel aankomen. Nog even wat recepten uitproberen deze week. Met El~Za en Fiona (onze poes die we 1 maart hebben meegenomen uit Nederland) gaat het goed. Hopelijk liggen ze binnen niet al te lange tijd bij elkaar in de mand. In april komen 2 van onze kinderen, een zwager en (schoon)zus. Tevens hebben we fietsers (die verwachten dat ik ook wel eens meega). De 1e week van mei zijn we meer dan vol met een fietsclub uit Almere. Ook in de strijkkamer wordt er dan geslapen. We verheugen ons enorm op ons 2e seizoen dat nu eigenlijk met het opkomen van de eerste sneeuwklokjes is begonnen! De komende weken ook nog veel wandel- en fietsroutes uitzetten m.b.v. de GPS en de fraai gedetailleerde kaarten (IGN 25.000). We vermaken ons dus prima!
6 Janvier 2010
 

Ski de fond

2010 is alweer bijna een week oud. Na een paar kwakkeldagen waarin de sneeuw bijna helemaal is verdwenen, gaat het vanaf vandaag toch echt koud worden. En er is een beetje sneeuw op komst de komende dagen. Tijd dus om onze langlaufskies eens uit te gaan proberen. Even op het gemak in een kleine 30 minuten 'de berg opgereden' (Col de Serre). Lag veel meer sneeuw dan we verwacht hadden. De piste ligt er mooi (en verlaten!) bij. Tijdens de tocht precies 1 mens tegengekomen. El~Za in de auto achter gelaten. Gaat prima gelukkig. Daarna nog even met haar lopen en dollen in de sneeuw. Net een lekkere rumthee achter de kiezen. Het lijkt wel wintersportvakantie. Nu ook de raquetten uit het vet en een lekkere tocht plannen. Dan kan/mag El~Za wel meelopen. En dan volgende week ................. skien op de rustige pistes van Super Lioran! Geen gasten in huis dus we vermaken ons nu ook prima.
17 Décembre 2009
 

El~za est dans la maison

Sinds 2 dagen een nieuwe vaste bewoner! El~Za. Een labrador van 18 maanden die was afgedankt door de vorige eigenaar en al (pas?) 4 weken in het asiel zat. 2 keer aan de wandel geweest en we waren verkocht. Eerst onder de douche. Stinken! Groot probleem is verder de taal. Naar Nederlandse bevelen luistert ze niet. We denken overigens dat het in het Frans tevens niet zal lukken. Werk aan de winkel dus. Maar ze is lief! Loopt al los rond het huis en sjouwt ons overal achterna. Even wat reparaties aan het kippenhok buiten en El~Za is er bij. Opruimen, El~Za is erbij. Tennisbal gekocht om achteraan te rennen, dat heeft ze dus exact 2x gedaan. 3e keer wel kijken, maar niet halen. Vandaag (17 december) even naar Lioran geweest. Skipistes gaan zaterdag open. Even kijken hoe alles er bij ligt. Ook El~Za heeft alles samen met een vriendin goedgekeurd. Even wachten tot de (school)vakanties zijn afgelopen en dan vanaf de 2e week januari in alle rust en stilte skiŽn, langlaufen en raquetten. Hier in dit fotoalbum een paar plaatjes om aan te geven wat voor een plaatje het hier in de Cantal nu als is!
2 Décembre 2009
 

Winter begonnen

De winter heeft dan eindelijk zijn intrede gedaan. Na uitzonderlijk zachte maanden oktober en november (geregeld 20 graden en dus nog volop buiten geschilderd!) zijn we de laatste week van november een weekje naar TunesiŽ geweest. Zon, zee, warm, rust, lezen. En plannen maken voor het komend jaar natuurlijk. Stappen in het vliegtuig met zon en 23 graden en komen thuis met 0 graden en sneeuw! En nog mooier: 4 reeŽn voor het huis. Tot aan het terras hebben we ze gade kunnen slaan. Wellicht gaan we ze bijvoeren om ze nog vaker te zien. De (langlauf)skies en de raquettes kunnen uit het vet en we gaan ons klaarmaken voor de eerste tochten. Voor oudjaar hebben we al een boeking staan. Benieuwd of dat er meer gaan worden. Voor volgend jaar overigens staan er ook al een paar. Ook een optie van een vriendenclub die met 10 personen een week willen komen fietsen. We hebben nl. aan fietsclubs het aanbod gedaan om 7 dagen te komen overnachten en dineren en er maar 4 te betalen (bij deelname van 10 personen). We willen dan wel dat ze 1 leuke route voor ons routeboek uitzetten. We gaan het beleven. Vanavond 4 buren te eten. Die hebben de afgelopen maand toen we in Nederland een week en in TunesiŽ waren voor de kippen gezorgd.
29 Octobre 2009
 

Herfstwandelen

De laatste week van oktober is het onwaarschijnlijk mooi weer. Hoge temperaturen tot boven de 20 graden. Ook in de bergen! We hebben (nog steeds) gasten. Een Frans echtpaar van halverwege de 50 en zo enorm sportief! Kan ik me als 40-er echt niet mee meten. In plaats van 2 dagen, besluiten ze elke dat ze een dag langer blijven (en verder en hoger te fietsen). Het zijn er nu al 5. Prima, we geven ze de sleutel en gaan zelf al om 10.00 uur al op pad. Bergschoenen mee, rugzak met eten en drinken en natuurlijk mijn fototoestel. Wij beperken ons dus tot wandelen. Nu 2 dagen achter elkaar heel mooie en intensieve tochten gemaakt. De hoogste top van de Cantal beklommen en een dag later de 1-na hoogste (Puy Mary). Met behulp van een 200 mm lens de Alpen kunnen fotograferen. Hemelsbreed zo'n 250 km verder! Rust, rust en nog eens rust. Je kunt merken dat de Cantal buiten het seizoen extreem rustig (zeg maar uitgestorven) is. Het is een aparte ervaring. In dit fotoalbum een paar foto's van onze tochten de afgelopen dagen. En ons huis te midden van de prachtige herfstkleuren.
23 Octobre 2009
 

Dieren!

Herfst is begonnen en overal komen (on)verwachte dieren te voorschijn. Er is veel ' tuinwerk' te doen. Vandaag m.b.v. de boer ook de grote septictank geleegd. Was weer een berg stront. Dit weekend nog een vol huis met een 60-jarige bruiloft. Een Frans echtpaar dat bij ons op vakantie was in juni vond het hier dusdanig gezellig dat de familie nu in ons huis het feest gaat vieren. Het echtpaar is hier al 2 dagen van te voren om alles te regelen en te checken. O.a. de kerkdienst. En wellicht blijven ze met een paar familieleden wel tot woensdagmorgen. Weer een goede week zo aan het eind van het seizoen. Op naar de winter (alhoewel de voorspelling voor de laatste week van oktober zon en 18 graden is).
12 Octobre 2009
 

Seizoen loopt ten einde

Ons eerste seizoen loopt ten einde. In oktober nog een paar boekingen. Vrienden, een neef en af en toe een passant. In de herfstvakantie ook nog een paar kamers een paar dagen verhuurd incl. diners. We gaan ons zolangzamerhand klaarmaken voor onze 'winterslaap'. We zien wel wat het gaat worden. In ieder geval gaan we er nu veel op uit. Gaan wandelen in de regio en wellicht nog fietsen in het zuiden. Sinds enkele dagen hebben we dagelijks bezoek in onze tuin. Een ree-moeder met 2 jonkies. Wij hebben ze door, maar zij ons ook! We kijken elkaar soms minuten onafgebroken aan. En ze gunnen ons de tijd om te fotograferen. De herfstkleuren zijn fabelachtig! Een feest om naar te kijken. Afgelopen dagen met gasten wat in de regio rondgereden. Het is uitgestorven. Overal rust. Puur genieten. Ik ben uitgedaagd de Puy-Mary te beklimmen op de fiets. En dat is gelukt. Bedankt Bram. Komende weken veel in de tuin en het bos aan de slag. Alles winterklaar maken en opruimen. Plezierig en energiek werk. En we gaan ons natuurlijk ook richten op het komende seizoen 2010. Wandelaars, fietsers en motorrijders willen we hier hebben. Het is immers gebleken dat het voor deze groepen een perfecte locatie is om er dagen achtereen op uit te trekken. Maar eerst: op naar de winter!
24 Juillet 2009
 

Veel nationaliteiten

Drukke en gezellige week achter de rug. Hadden we vorige week al SPANJAARDEN, ITALIANEN, deze week ook FRANSEN, NEDERLANDERS, BELGEN en DUITSERS. De Belgen waren op de Harley-Davidson. Onze abri was net klaar zodat die geweldige motor 's nachts binnen kon staan. Iedereen heeft zich geweldig vermaakt. Luieren, wandelen en dagtochtjes. Ook Carin heeft meegereden op de Harley! 's Avonds met iedereen aan tafel, wederom genietend van de meest mooie zonsondergangen, en een hoop gepraat in alle talen. Ook een avond (tot diep in de nacht) elkaar allerlei soorten muziek laten horen. Ene I-pod in de geluidsinstallatie, de andere er weer uit. En wisselen maar. Deze week zaten al onze gasten niet voor 10.00 uur aan het ontbijt! Wij konden dus ook dagelijks uitslapen.Hoezo is een chambres d'hotes runnen vermoeiend? In ons dorp wordt deze weken veel georganiseerd. Van een circus, tot meerdaagse muziek en dansfeesten. Komend weekend ook 2 dagen een antiek-/rommelmarkt. Vandaag vertrekken er weer mensen en komen er ook dit weekend weer nieuwe gasten.
15 Juillet 2009
 

Lekker druk!

Met eerst een club motorrijders uit Parijs/Lyon, gevolgd door een kleinere club motorliefhebbers, hebben we nu ook onze eerste wielrenners als gast mogen ontvangen. We hebben een aantal dagen compleet vol gezeten. Met hen en met een Nederlands echtpaar dat een weekarrangement heeft geboekt en de nodige gasten die voor 1 of 2 nachten hadden geboekt (ook uit ItaliŽ en Spanje!). Een gezellige drukte van belang. Ook kamers schoonmaken, ontbijt regelen, diners verzorgen en nog veel meer. Vandaag 2 gasten, vanaf morgen ook Belgen en Nederlanders gevolgd door Fransen. Wordt dus weer druk. Stilte voor de storm zeggen we maar. Onze Nederlandse gasten gunnen ons ook even rust en nemen ons vanavond spontaan mee uit eten! Madelon en Arend-Jan bedankt! Carin en ik trekken voor het eerst sinds 27 oktober 2007 onze uitgaanskleren aan. We gaan uit!
9 Juillet 2009
 

Zonsondergangen en beestenboel

Het gaat druk worden de komende weken! Wandelaars, fietsers, motorrijders en de eerste weekarrangementen gaan we deze dagen verwelkomen! Verscheidene dagen in juli en augustus zijn we helemaal vol. We hebben al mensen moeten teleurstellen. Kortom: druk maar gezellig (weten wij zeker omdat we tot nu toe alleen leuke mensen te logeren en te eten hebben gehad). Ook onze kippen zijn vandaag gearriveerd. Carin heeft ze vanmiddag opgehaald en in hun nieuwe onderkomen ("maison de poules") gezet. Tocky, Ticky, Tacky en Tucky. 2 zwarte en 2 rode exemplaren. We gaan het beleven. Hopelijk houden we de vos(sen) buiten de ren. Nu een aantal plaatjes van beestjes rondom het huis, van de 4 kippen en een aantal van de meest mooie zonsondergangen die we bijna dagelijks aanschouwen.
14 Juin 2009
 

Zomerseizoen gestart!

14 juni. Het zomerseizoen is begonnen! Er is nog heel veel te doen in en rond het huis. Binnen zijn we nog steeds aan het schilderen en concentreren ons op het verder 'opleuken' van de gastenkamers. Maar we hebben nu regelmatig gasten en dan moeten we dus veel buiten werken. Ook daar is heel veel te doen. Onze 'fosseseptic' gevonden, uitgegraven en met behulp van de plaatselijk boer, van wie wij ook paarden op ons weiland hebben lopen, de eerste geleegd. De 2e (van beton) lijkt wel een zwembad zo groot. Nog nooit zoveel stront bij elkaar gezien. We hebben het bacteriesysteem weer op gang geholpen en gaan er van uit dat alles prima blijft functioneren. We beginnen ook aan het schilderwerk buiten. En dat is heel wat. Beetje bij beetje moet dat dit jaar maar gebeuren. Ook wordt deze week een mooie schuur gebouwd. 20 m2. O.a. voor gasten die fietsen of motoren hebben is het prettig als hun kostbare bezit onder dak staat in plaats van buiten onder een boom. De eerste tochten voor fiets en auto/motor hebben we uitgezet. Zit veel werk in, maar is leuk om te doen. Het is wel even wat anders dan het Hollandse Polderlandschap! Aan de andere kant: Je hoeft niet altijd maar te blijven doortrappen. Na een fikse inspanning komt de beloning altijd door een mooie afdaling en kunnen de beentje rusten. Of we deze zomer voldoende tochten hebben om mensen een week te voorzien is nog maar de vraag. Wel hebben we een hoop kaarten met wandel-, fiets- en auto/motortochten. Toch willen we ze zelf gaan uitzetten vanuit ons huis. Afgelopen week hebben we 2 Franse echtparen 'op leeftijd' te logeren gehad. Ze hebben ook elke avond meegegeten. Voor ons een ideale gelegenheid om van deze week een culinaire week te maken. We hebben hulp gehad van Christon Louws (ooit kok in een bekend restaurant in Utrecht). Samen met zijn vrouw Liesbeth zijn ze een week bij ons geweest en heeft de week voornamelijk in het teken gestaan van nieuwe gerechten uitproberen die uiteindelijk weer om onze kaart van dagmenu's komen te staan. Het was een succes! Carin helemaal in haar element en prima gecoached door Christon. Er is veel werk van gemaakt en de Franse gasten waren prima 'proefpersonen'. Kijk maar even op de fotogalerij bij dit dagboek. Voor 20 euro wordt er bij ons echt top gegeten! Tussendoor is er ook nog even een kippenhok gebouwd. Natuurlijk bestand tegen de vos die dagelijks over ons erf loopt. Woensdag op de markt kopen we 4 of 5 kippen. Dagelijks dus kakelverse eitjes voor onze gasten. En de kippen krijgen het goed! Prima omheind scharrelterrein van 150! m2. En dat voor max. 5 kippen. Mooi nachthok met accenten van o.a. IKEA (handgrepen van de luiken). Vanmorgen (zondagochtend) vertrokken onze Franse gasten. Naast applaus voor het eten kregen we ook de mededeling dat ze er nieuwe vrienden bij hadden. Zowel in Dijon als in Sete (Middellandse Zee) zij Carin en ik welkom. Het echtpaar uit Dijon heeft het plan om ons hele huis in oktober af te huren voor het vieren van hun 60-jarig huwelijksfeest. Het afscheid was, hoe raar het ook klinkt, best een beetje emotioneel. Er werd door enkele gasten zelf een traantje weggepinkt. Wij hebben er een fantastisch positief gevoel aan over gehouden. De boekingen komen binnen. Zojuist weer 2 kamers aan Fransen voor 5 dagen. Dat loopt dus lekker. We hadden weining verwacht en dus begroot dit seizoen. Maar we zitten al op meer dan 2x zoveel! Laat het seizoen maar beginnen! PS: op Picasa staat een webalbum met veel meer foto's van de eerste 2 weken van juni. Kijk maar op http://picasaweb.google.fr/fjbvrhks/Juni09?authkey=Gv1sRgCJzHjfr_78nKVg# (link even kopiŽren en plakken in internetbrowser!).
17 Mai 2009
 

Zonsondergangen

Afgelopen week waren onze kinderen over. Bewust geen gasten in huis, alle tijd voor elkaar! Geweldige week. Wat nu met name opvalt aan de ligging van ons huis is dat we veel avonden de mooiste zonsondergangen aanschouwen die we ooit hebben gezien. FANTASTISCH. Helemaal gratis, op de mooiste locatie van Riom-es-Montagnes met de perfecte ligging om het hele jaar van dit schouwspel te genieten. Woorden schieten te kort! Daarom hierbij wat foto's van de afgelopen dagen. De komende dagen worden mooi en warm. Kunnen onze gasten die met Hemelvaart hebben geboekt ook gaan genieten van deze mooie zonsondergangen.
9 Mai 2009
 

9 mei 2009: Welkom!

Vandaag hebben we mensen uit het dorp uitgenodigd voor een hapje en een drankje. 05.45 opgestaan om gasten uit Nederland nog een klein ontbijtje te serveren en uit te zwaaien. Daarna kamers schoonmaken en weer klaarmaken voor nieuwe gasten (onze kinderen!). Verder de hele dag in de keuken om het eten voor te bereiden. Klokslag 17.00 uur komen de eerste gasten. En de regen! Alles snel naar binnen waar het een gezellige boel werd. Men keek eerst nog even de kat uit de boom en niemand waagde zich aan de jenever en de overheerlijke hapjes. Maar als er 1 Fransman over de brug is ..... Juist, alles schoon op en het was een succes. Ongenode gasten waren de 3 paarden die op ons terrein mogen grazen. Gaat de hele week goed, juist nu breken ze uit en staan op het terras voor de voordeur! Om 18.45 uur vertrokken de laatste genodigden en moest er nog gekookt worden voor een paar Franse gasten en onszelf. Kabeljauw met een lekkere salsa, broccoli met beurre blanc, rijst met noten, peterselie en citroenschil. Alle borden weer schoon leeg. Dan nog 'even' de vaat van de hele dag in de machine en afwassen en de keuken opruimen. Het is nu 22.15 en het is alsof er niets is gebeurd vandaag. Alles spic en span. En nu een whisky! 22.20 uur: Onze Franse gasten komen nog even beneden met een cadeau! Ze hebben een mooie rozenstruik voor in de tuin aan ons gegeven. Lief, leuk en een grote verrassing. Ze zullen het dus wel fijn hebben bij ons!? We hebben nog tot 23.45 uur gepraat over muziek. Zij lieten muziek horen aan ons, en wij aan hen. Leuk! Morgenochtend wil Zanna zelfs een voetreflexbehandeling van Carin. Nog maar een whisky en dan lekker slapen.
1 Mai 2009
 

1 mei 2009: We gaan van start!

Eindelijk, het is zover! Na 6 maanden voorbereiden, hard werken, voor- en tegenslag, gaan we op de geplande dag open! Afgelopen week nog heel goed geholpen door (schoon)zus, zwager en neef. Kamers klaar en schoon, rondom het huis bijna alles 'zomerklaar' en opgeruimd. Klaar voor de eerste gasten. En die zijn er! Direct 2 kamers meerdere dagen verhuurd aan Fransen. Blijven ook eten. Dat gaan we anders aanpakken dan met onze motorclub half april. Nu zal het een ander niveau moeten zijn. We gaan onze keuken/kookkunsten tonen. Ook voor volgend weekend al reserveringen binnen. Dat belooft veel goeds. Komt dat wellicht door de goede website? De folder en de kaartjes? De fraaie lichtbak? Of de professionele borden aan de invalswegen (3x) en bewegwijzering de berg op? Dat alles is goed voorbereid en uitgevoerd en op tijd klaar. Kwestie van plannen. Op zaterdag 9 mei organiseren we een 'housewarming' (ben even het franse woord kwijt) voor mensen uit het dorp. Van de burgemeester tot de postbode en van de directrice van het Office du Tourisme tot de bakker. We hebben uitnodigen rondgebracht en gebeld. Het ziet er naar uit dat het druk gaat worden. We hebben er zin in en gaan ons beste beentje voorzetten. De plaatselijk bevolking reageert unaniem enthousiast en belangstellend. Zijn we zeer verheugd mee. Zelfs al een interview in het plaatselijke krantje gehad. 10/11 mei zal er op deze pagina een sfeerimpressie te zien zijn. Maar eerst 2 mei een verjaardag, familie die op bezoek komt en dan 11 mei ons 25-jarige trouwdag. Onze 3 kinderen komen dan ook een week. Kortom: allemaal zaken waar we met plezier naar uitkijken. Ook naar de reserveringen die de afgelopen dagen zijn binnengekomen. Veel Fransen, maar ook een week een Nederlandse popgroep(!) die komt repeteren. We gaan er een feestje van maken.
 
Facebook
 
 

LOGIS COQUELICOT

CHAMBRES ET TABLES D'HÔTES

Lieu dit La Gorce, 15400
Riom-es-Montagnes, FRANCE

téléphone: 0033 (0)471402835
e-mail:

Disclaimer
Colofon

Site by CPU